Madteam

La Generalitat permet la mobilitat a tot Catalunya i Andorra

A partir d’aquest dilluns 26 d’abril estarà permesa la mobilitat dins del territori català i entre Andorra i Catalunya. A més a més, la mobilitat no estarà restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permetrà aquesta amb qualsevol grup. Així ho ha decretat la Generalitat de Catalunya en el DOGC 8394 SLT 1178/2021 que d’aquesta manera comença a afluixar les restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19, de moment durant els següents set dies. És a dir, fins al 3 de maig.

El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen les activitats esportives i formatives en la seva totalitat.

Activitats esportives de muntanya

Esport a l’aire lliure i 50% de capacitat en recintes tancats

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure . Aquest es podrà fer en tot el territori català i de forma individual, amb grups màxims de 6 persones i sense limitació de grups ‘bombolles’. Aquesta normativa seguirà sense afectar als federats que podran superar el grup de 6 persones en cas d’estar totes aquestes federades.

 

 

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos, seus socials…) podran obrir amb el 50% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia, com havien fet fins ara. Els vestidors podran reobrir també.

Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, tot i que ja no hauran de portar certificats per poder sortir de la comarca.

Continua la competició

Les competicions que organitza la FEEC podran continuar després de tornar-se a posar en marxa ara fa dos mesos. Ho faran com fins ara, aquelles copes i campionats de Catalunya i aquelles que segueixen els criteris del Pla d’acció pel desconfinament esportiu a Catalunya aprovat des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves ja no hauran de portar els certificats de la FEEC per poder sortir de la comarca per anar a competir.

L’aforament del públic passa del 30% al 50% en competicions d’esport federat que es disputin en llocs tancats. A l’aire lliure, es manté el públic al 50%.

Des del Govern es permeten celebrar dins del territori català totes les competicions autoritzades. Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats d’aquelles competicions que es puguin disputar.

Què poden fer les entitats?

Els centres socials de les entitats i clubs poden estar oberts amb el 50% de la seva capacitat. Les activitats que es realitzin a l’interior com a l’interior tindran la mateixa proporció del 50% de capacitat del recinte.

Les activitats no competitives ja es podran realitzar en tot el territori català i en grups màxim de 6 persones o sense limitació de grups bombolla. En cas d’estar tothom federat aquests normativa no es tindrà en compte.

Els avituallaments en les activitats competitives i no competitives s’hauran de fer de forma individual com marquen els protocols establerts.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma que segueix vigent fins al 9 de maig, la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/torna-la-mobilitat-a-tot-catalunya/ 


La FEEC i la FCC uneixen esforços per millorar les bones pràctiques de la BTT

Sota el lema ‘A la muntanya, pedala amb respecte i seguretat’, la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) inicien una campanya de conscienciació en seguretat i respecte al medi ambient per als practicants de la bicicleta de muntanya.

L’augment de la pràctica d’aquesta modalitat esportiva els darrers anys, a més de la major concentració de practicants en certs espais degut als darrers mesos de restriccions, ha creat noves situacions en què sovint els nous practicants no tenen adquirits els coneixements bàsics de seguretat i respecte per la pràctica de la BTT en zones de muntanya.

Per aquest motiu i amb l’objectiu de poder millorar la convivència entre ciclistes i senderistes des de les dues federacions, s’han elaborat unes infografies on s’expliciten alguns dels casos més habituals de seguretat i respecte al medi ambient.

 

 

La Federació Catalana de Ciclisme i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han treballat conjuntament en aquest projecte que vol arribar al màxim de practicants possibles i on els clubs i entitats ciclistes i excursionistes jugaran un paper important per transmetre entre els seus associats i federats. Les dues federacions centenàries sumen més de 1.200 entitats i clubs arreu del territori català i són ara mateix dues de les federacions més actives i en creixement del país.

 

 

Des de la FEEC es vol remarcar l’aposta convençuda per els valors de muntanya i de conservació del territori, així com també per un més que remarcable respecte al medi ambient i la seguretat dels practicants de les activitats de muntanya.

Actualment són molts els federats de la FEEC que també practiquen BTT no competitiva i que per tant són usuaris habituals de les bicicletes de muntanya.

Des de la FCC es vol emplaçar a tots els practicants de la bicicleta de muntanya, tant novells com més experimentats, a fer un treball de conscienciació per a la pràctica esportiva en el medi natural, tant per la seva preservació com per fer d’aquests espais un lloc on compartir l’esport amb altres usuaris.

La iniciativa té el repte de poder reduir els accidents de ciclistes de muntanya i de millorar les pràctiques en l’entorn natural d’aquests. Compartim els camins amb seguretat, gaudim tots de la muntanya.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-i-la-fcc-uneixen-esforcos-per-millorar-les-bones-practiques-de-la-btt/ 


El Govern fa un pas enrere i torna el confinament comarcal

La Generalitat de Catalunya fa un pas enrere en el relaxament de les restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19. Segons el govern català  l’augment de la mobilitat deguda a l’eliminació del confinament comarcal des del 15 de març passat i les vacances de Setmana Santa ha disparat el nombre de contagis i ha saturat els hospitals catalans.

Per aquest motiu, el Govern ha decretat noves mesures a partir d’aquest divendres 9 d’abril, que es recullen en el DOGC 8383 SLT 971/2021 entre les quals destaca el retorn al confinament comarcal, i que estaran vigents de moment fins al dilluns 19 d’abril de 2021 a les 00h. El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen de forma tímida les activitats esportives.

 

 

Activitats esportives de muntanya
Esport a l’aire lliure i 30% de capacitat en recintes tancats

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure . Aquest es podrà fer dins de la comarca on es resideix i de forma individual, amb grups màxims de 6 persones o grups ‘bombolles’. Els federats no tindran aquesta limitació sempre que el grup siguin tots federats per a realitzar entrenaments.

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos, seus socials…) podran obrir amb el 30% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia, com havien fet fins ara. Els vestidors hauran d’estar tancats i només es podran utilitzar en cas de necessitat.

Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Pel que fa als cursos de formació aquests es podran seguir fent de forma virtual preferentment les sessions teòriques i de forma presencial en cas que fos necessari per a la formació impartida (sessions pràctiques i evaluacions).

Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, amb els certificats corresponents.

Continua la competició

Les competicions que organitza la FEEC es podran tornar a posar en marxa. Ho faran només aquelles copes i campionats de Catalunya i aquelles que segueixen els criteris aprovats en el Pla d’acció pel desconfinament esportiu a Catalunya aprovat des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves podran descarregar-se un certificat a l’àrea privada dels federats del web de la FEEC per poder fer el desplaçament permès per anar a competir.

Les competicions a l’aire lliure podran tenir un màxim de 1.000 persones i les que se celebrin en espais tancats un 30% o bé 500 persones.

Des del Govern només es permeten celebrar dins del territori català competicions estatals, internacionals o competicions classificatòries per aquests campionats, així com les lligues regulars de qualsevol edat.

Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats d’aquelles competicions que es puguin disputar.

Entrenaments

Es podran fer entrenaments fora de la comarca per aquells federats que s’entrenin per una competició autoritzada. Els federats hauran de portar el certificat d’entrenament, la llicència federativa de 2021 i la inscripció a la prova per la que s’entrenin.

Els entrenaments dins de la mateixa comarca també seguiran les mateixes directrius.

Què poden fer les entitats?

Els centres socials de les entitats i clubs poden estar oberts amb el 30% de la seva capacitat. Les activitats que es realitzin a l’interior tindran la mateixa proporció del 30% i a l’exterior del 50% de capacitat del recinte.

Les no activitats no competitives només es poden realitzar dins de la mateixa comarca i en grups màxim de 6 persones o grups bombolla. En cas d’estar tots federats per a l’activitat aquesta limitació no serà vigent.

Els avituallaments en les activitats competitives i no competitives s’hauran de fer de forma individual.

Les entitats no podran organitzar activitats fora de la seva comarca i només es podran desplaçar a una altra comarca en cas d’anar a competir a una competició autoritzada.

Els desplaçaments amb vehicles s’hauran de fer de forma individual o amb grup bombolla si se surt de la comarca. Dins de la comarca no hi haurà aquesta limitació.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-govern-fa-un-pas-enrere-i-torna-el-confinament-comarcal/ 


Si portes la muntanya a la sang, et necessitem

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, els Bombers de la Generalitat de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits uneixen esforços per aconseguir augmentar les tocades reserves de sang dels hospitals catalans.

La iniciativa organitza una marató de donació de sang la setmana del 12 al 17 d’abril a 12 hospitals del país repartits per tot el territori.

Amb el lema “Si portes la muntanya a la sang” es vol conscienciar de la importància de donar sang en aquests moments complicats i de la importància que té a hores d’ara poder augmentar les reserves actuals.

 

 

El pla de desconfinament de Catalunya ha fet baixar les donacions de sang aquests últims dies. Des que es va flexibilitzar la mobilitat, el nombre de persones que s’han apuntat a donar sang ha anat baixant dia a dia.

I els pròxims dies es preveu que les donacions de sang puguin recular fins a un 20%. Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la Covid, mentre que els hospitals mantenen les necessitats per als malalts.

Cada dia calen al voltant de 1.000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin.

Aquesta baixada de donacions afecta a les plaquetes, ja que són el component sanguini amb una vida més curta. Caduquen al cap de 5 dies i cal unir les donacions de sang de fins a 5 persones per aconseguir una dosi necessària per a un sol pacient.

Per poder donar sang cal fer la inscripció prèvia en el web que s’ha habilitat especialment per aquesta iniciativa. 

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/si-portes-la-muntanya-a-la-sang-et-necessitem/ 


Últimas publicaciones

Archivo