El taller es va iniciar el dimecres 13 de juny a l’aula fent unes presentacions sobre les nocions bàsiques de tots aquells aparells que ens son d’utilitat per orientar-nos a la muntanya: mapa, brúixola, altímetre, GPS, no hi varen faltar unes indicacions sobre allò que el medi natural ens ofereix per saber situar-nos.
Al acabar les presentacions va ser hora de treballar allò que havíem vist i per tant el repte va ser preparar l’itinerari que hauríem de recórrer el diumenge, tant amb mapa i brúixola com amb GPS.
El diumenge 17, ja amb els deures fets varem anar al punt de partida del nostre recorregut i vàrem començar la jornada orientant el mapa i veient tot allò amb el que ens podem fixar al nostre voltant per tal de seguir el camí escollit.
Havent iniciat el recorregut calia assegurar que no ens equivocàvem a cap de les cruïlles escollides, la lectura i posició correcta del mapa, la visualització dels cims i dels elements del terreny ens donaven les pistes necessàries per traçar el nostre itinerari.
Arribats al punt més alt del recorregut va ser hora de fer la inspecció del terreny caminat a vista d’ocell, una esplèndida visió del territori ens va ajudar a interpretar allò que havíem estat treballant.
A la tornada va ser l’hora de fer el seguiment de GPS, els tracks preparats i la visió de la pantalla del aparell ens varen ajudar a entendre com funciona i en quines ocasions ens pot ajudar aquest instrument.
Uns dies profitosos que cal aprofundir amb la pràctica constant dels coneixements d’orientació adquirits.